Antilliaanse Pastechi Recept (Vegan Deeg)

Antilliaanse Pastechi Recept (Vegan Deeg)

Dit is een authentiek Arubaans recept.

Ingrediënten:

  • 420g bloem
  • 150g gehard vet zoals vast frituurvet
  • 150 g plantaardige boter
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel zout
  • koud water

Bereiding:

Snijd de harde dierenarts en boter in de bloem. Voeg suiker en zout toe. Voeg net genoeg ijskoud water toe en meng tot alle bloem bevochtigd is. Behandel het voorzichtig, meng lichtjes. NIET VEEL KNEDEN.

Heel belangrijk voor een "schilferig" pastechi zoals het hoort:
laat het deeg 12 uur rusten. Dit is niet verplicht.

Deel het deeg in lange rollen. Snijd in platen van 3cm. Rol elk plakje uit tot dun en rond. Plaats een kleine hoeveelheid vulling op het deeg, vouw binnen 0,5 cm, sluit af en knip dan dicht. Bak in een mengsel van olie en frtuurvet rond 160°C

VULLING: De vulling voor pastechi kan van alles zijn wat je lekker vindt, zoals plantaardige kaas of sojagehakt. Maakt het lekker pittig met een van onze hete sauzen.

Terug naar blog